vrijdag 24 september 2010

De Nederlandse Beppe Grillo

De documentaire van de VPRO over Beppe Grillo is een mooie weergave van wat er op politiek en economisch gebied speelt op dit moment en welke verandering Europa aan het doormaken is. Dat Beppe zo succesvol is bewijst dat mensen niet alleen geraakt worden door de problemen op dit moment, maar ook bereid beginnen te worden om er iets aan te doen. De kern is dat het grote geheel van Europa niet gebracht heeft wat er van verwacht werd. Dat het tijd wordt dat de samenleving weer om de burger gaat draaien en dat dat het best bereikt wordt door zoveel mogelijk lokaal te organiseren en minder via een centraal Europees orgaan. Het mooie daarvan is dat daarmee de Europese variatie aan culturen bewaard blijft.

Geheel in lijn met de stelling van de VPRO zou het mooi zijn als we van de aanpak van Beppe Grillo ook meer in Nederland gaan zien. Overigens roept Beppe Grillo iedereen op om een Beppe Grillo te zijn, dat mensen lokaal elkaar opzoeken om (economische / sociale / mileu) problemen te bespreken en lokaal de beste oplossingen te zoeken.

1 opmerking:

Anoniem zei

‘Er komt een historische revolutie aan!’ De Italiaanse komiek is niet te stoppen.

Als een wervelwind waaide het Beppe Grillo's burgerbeweging 6 en 7 mei door de Italiaanse burgemeestersverkiezingen. Uitslag: zijn partij is in één klap de derde partij van het land geworden! De gevestigde orde schudt op haar grondvesten. Is het een voorbode van de aankomende parlementsverkiezingen?

Lees verder: http://bit.ly/GrilloWint