maandag 16 mei 2011

Zaaien op de Korte Akkeren

Oktober vorig jaar heb ik geschreven dat we met een huisgemeente in Gouda gingen beginnen. Nu we ruim een half jaar verder zijn hebben we al veel met elkaar meegemaakt in de golven van het leven en elkaar stukken beter leren kennen. Het verlangen begint meer en meer te komen om ook missionair te gaan zijn met elkaar, en wat dat betreft gebeuren er mooie dingen. Lees verder voor een update.

Toen ik vanuit Utrecht naar Zoetermeer kwam vond ik het lastig te merken dat nog niemand hier met organisch missionair kerk-zijn bezig was. En tot overmaat van ramp trokken die paar mensen die er wel mee bezig waren uit deze omgeving weg. Het hele leven draait echter om het juiste moment voor de dingen af te wachten en geduld te hebben.

Zo ben ik een week of twee met Jos naar een gebedsavond geweest in Gouda waar bleek dat op hetzelfde moment in September / Oktober vorig jaar uit verschillende andere gemeenten mensen het ook op hun hart gekregen hebben om in de wijk Korte Akkeren bij elkaar te gaan komen en voor de wijk aan de slag te gaan. En dit terwijl we in onze groep al lange tijd uitkeken naar het ontmoeten van meer mensen met hart voor deze wijk. Zo zien we dat verlangen in één keer bevestigd doordat al die groepen binnen een tijdsbestek van een paar weken elkaar ontmoeten en een gezamenlijke gebedsavond hebben. Van verschillende anderen hoorden we ook dat ze dit als bijzonder ervaarden.

Hoe concreet wil je de bevestiging hebben, als je tijdens het terugwandelen naar huis merkt dat een stel van onze leeftijd schuin tegenover het huis is komen wonen waar we wekelijks samenkomen en dat dat stel een zelfde pasie voor missionair christen zijn in de wijk heeft als ons.
We maken dus een hele bemoedigende tijd door en kijken er naar uit om te gaan zien waar deze ontwikkelingen toe gaan leiden.

Geen opmerkingen: